Stage

Het Christoforus Internaat heeft regelmatig stageplaatsen beschikbaar voor HBO-studenten. Het gaat dan met name om de studierichtingen:

Studenten van andere richtingen kunnen zich echter ook aanmelden. Afhankelijk van je interesses en capaciteiten wordt dan bekeken of we je een zinvolle stageplek kunnen bieden. Onze voorkeur gaat uit naar stagiairs die minimaal 4 maanden kunnen blijven omdat er dan betere kontakten met leerlingen mogelijk zijn. Maar kortere stages zijn ook mogelijk, b.v. als je in die periode een compleet project kunt afronden.

Wat is er te doen?

Op het Internaat zijn er zeer veel mogelijkheden. Naast de algemene zaken op het Internaat krijg je te maken met o.a. leerlingenbegeleiding, (bij)lessen en externe contacten. Dit verschilt uiteraard per studierichting. Informaticastudenten worden ook ingezet voor de automatisering van de leerlingenadministratie en het beheer van het computerlokaal. Je dient er rekening mee te houden dat het Internaat 7 dagen per week 24 uur per dag geopend is. De werktijden kunnen dan ook wel eens onregelmatig zijn.

Wat kun je van het Internaat verwachten?

Het Internaat is blij met alle hulp die je kunt bieden, maar is niet in staat hiervoor een financiŽle vergoeding te geven. Wel kun je rekenen op hulp bij allerlei zaken zoals de voorbereiding, de reis naar Suriname en huisvesting. Tijdens de stage zorgen we voor professionele begeleiding en onderhouden we regelmatig contact met je opleidingsinstituut. Het computerlokaal met internetverbinding staat buiten de uren dat de leerlingen er gebruik van maken tot je beschikking. Een aantal malen per jaar organiseert het Internaat ook tochten naar het binnenland. Deze tochten gaan naar bijzondere bestemmingen, namelijk de plaatsen waar de leerlingen vandaan komen.

Buiten het Internaat

Het Internaat heeft veel connecties in Paramaribo en de rest van Suriname. Als je een stageplaats zoekt in een geheel andere studierichting (b.v. Horeca of Toerisme), dan kunnen we je in contact brengen met andere bedrijven of instellingen. Voor de echte doorzetter kan het Internaat ook een stageplaats regelen in het binnenland van Suriname. Het gaat dan om de dorpen waar de leerlingen van afkomstig zijn. De stagemogelijkheden in het binnenland zijn erg divers, maar vereisen wel veel aanpassingsvermogen van de student.

Contact

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via
info@christoforusinternaat.com