Projecten Overzicht

Het Christoforus Internaat streeft naar voortdurende verbetering. In de loop van de tijd zijn al vele projecten uitgevoerd. Deze projecten worden mogelijk gemaakt door donaties van personen of organisaties. Het bestuur van de Christoforus stichting heeft voor deze projecten een speciale projectencommisie in het leven geroepen die zorgdraagt voor een goede uitvoering van de projecten  Op deze pagina willen wij U een overzicht geven van de resultaten van een aantal projecten. Naast deze grotere projecten zijn ook een aantal kleinere projecten uitgevoerd zoals het vervangen van dakgoten en een EHBO cursus.

 

Wat nog moet gebeuren !

Suriname heeft een vochtig klimaat. In sommige maanden wordt het voetbalveld zo drassig dat het onbespeelbaar wordt. Het is nodig om het regelmatig op te hogen met tientallen trucks met zand. Iedere keer een behoorlijke investering.

Het basketbal veld is ook aan renovatie toe. De betonnen vloer heeft scheuren en hobbels, de netten en borden zijn in een slechte staat.

Er is een extra sportveld voor de meisjes gekomen maar dit moet nog ingericht worden met diverse voorzieningen.

Al deze projecten zijn aleen mogelijk met Uw hulp !

2010 – 2011 Renovatie internaat en nieuwbouw meisjes vleugel

Dankzij een anonieme donor en aanvulling uit de zgn. verdragsmiddelen uit Nederland kon op 6 November 2010 de eerste steen worden gelegd voor een nieuw te bouwen vleugel van het internaat. De meisjes zijn nu ondergebracht in kleinere kamers, met wat meer privacy, i.p.v. een grote slaapzaal. De vleugel is voorzien van eigen sanitair. Er is tevens een computerlokaal, wat gekoppeld is aan  het reeds bestaande computerlokaal, een bibliotheekruimte en een studieruimte gerealiseerd. Verder heeft het gehele internaat heeft een grote opknapbeurt gehad.

2010 – Staatsolie Suriname, Garage en erfafscheiding

Staatsolie is bereid gevonden om financieel te helpen bij een project m.b.t. de veiligheid en het beheer van vervoermiddelen. Er is een eenvoudige garage geplaatst en de erfafscheiding van het terein is volledig hersteld.2010 – Anonieme donateurs, auto en grasmaaier

Van diverse anonieme donateurs heeft het internaat belangrijke zaken in ontvangst mogen nemen zoals o.a. een auto en grasmaaier.
2009 - Tilburgse koren, Computers en watercooler

Tijdens een kerkelijke viering in Tilburg (Nederland) ter ere van de Zalige Petrus Donders werd een speciale Missa uitgevoerd door 5 koren met ruim 150 koorleden, begeleid door een volledig orkest. De opbrengst van de CD die hiervan is gemaakt (ruim  € 5000,-) werd gedoneerd aan het internaat wat hiermee kon voorzien in de dringende behoefte aan een aantal nieuwe computers. Ook was het mogelijk om enkele afsluitbare kastjes en een watercooler aan te schaffen.Computerafdeling 2005

feestelijke opening

Begin 2005 is er op het Christoforus dankzij de de financiŽle steun van de stichting
Cordaid, de epxertise van een plaatselijke computerdeskundige en de hulp van een stagair bedrijfskundige informatica uit Nederland, een computerafdeling gerealiseerd. Op 7 mei 2005 is deze afdeling feestelijk geopend.
Doel van het project is om de pupillen van het Christoforus de kans te geven om hun computervaardigheden te ontwikkelen. Naast het volgen van cursussen in bijvoorbeeld Windows, Word en Excel, hebben de pupillen ook de mogelijkheid de computers te gebruiken voor hun schoolwerk. Zo kunnen leerlingen informatie opzoeken op internet en dat vervolgens verwerken in een verslag. In hun vrije tijd kunnen de computers uiteraard ook gebruikt worden voor internet en games. Ook is het Christoforus voorzien van een website (daar kijkt u nu naar). Deze website is ter beschikking gesteld doow Flexwebhosting. Dankzij hen is het internaat nu ook via email te bereiken.

Judozaal 2004

Met hulp van de Surinaamse Judo Federatie, de Nederlandse Judobond en de Zusters van Liefde van Tilburg is in de eerste helft van 2004 de oude wasserij van Asewa Otona(het vormingscentrum naast het Christoforus Internaat) omgebouwd tot een judozaal.

Met de start van het schooljaar 2004-2005 is de judozaal in gebruik genomen. De jongeren van het Christoforus maken intensief gebruik van de zaal. De lessen worden pro deo verzorgd door instructeurs van de Surinaamse Judo Federatie en de eerste banden zijn al verdiend. Ook na toernooien komen de jongeren niet me lege handen naar huis.Matrassenproject 2004

In 2004 zijn dankzij de bijdrage van de
Stichting Kinderpostzegels Nederland de matrassen van jongensafdeling vervangen. De oude matrassen waren al 25 jaar oud en helemaal versleten. Bij de jongensafdeling zijn alle matrassen vervangen door nieuwe matrassen van goede kwaliteit. Ook zijn de matrassen voorzien van matrashoezen van hospitaalzeil die de duurzaamheid bevorderen. Hiermee is het slaapcomfort op de jongensafdeling flink verbeterd.